De omgeving van Camping “De Verborgen Hoek” ligt op de grens tussen open agrarisch gebied en bos. Deze is als mini-camping begonnen met 15 plaatsen. Al spoedig bleek dit te klein te zijn en kon er uitbreiding plaatsvinden. Eerst naar 50 plaatsen en daarna naar 100 plaatsen. Op dit moment wordt gewerkt aan nog een uitbreiding met 40 vaste plaatsen voor chalets/stacaravans voor onze campinggasten. Deze uitbreidingsmogelijkheden hadden als voorwaarde dat er 10 ha. agrarische grond voor ‘natuur’ werd ingevuld. Deze natuur grenst aan onze camping. Er is gedeeltelijk bos, korenveld, kruiden en bloemrijk grasland met daarin 3 poelen. Er zijn wandelpaden aangelegd, zodat u van dit alles volop kunt genieten!

Onze camping is een perfecte uitvalsbasis om het Gaasterland in Zuidwest Friesland te ontdekken. Het glooiend en bosrijk gebied met uitgestrekte weilanden en prachtige vergezichten naar het IJsselmeer lenen zich goed voor een mooie wandeling of fietstocht. Er zijn tal van wandel en fietsroutes uitgezet om recreatief te ontspannen. Vergeet daarbij ook een bezoek aan een theetuin of museum niet.  Watersporters kunnen hun hart ophalen op de grote Friese meren zoals het Heegermeer, Slotermeer en Sneekermeer met varen, waterskieen , zeilen en surfen. Of kitesurfen in Oudemirdum aan IJsselmeerkust. Met de boot vaar je zo door romantische doorgangen naar mooie dorpen en sfeervolle havenplaatsen zoals Balk, Lemmer, Sloten en Sneek. Ook een tocht met de rondvaartboot vanuit Lemmer langs verschillende Friese steden is een aanrader !

Mogelijkheden voor een dagje uit in de omgeving zijn er in overvloed, meer informatie bij het infocentrum Mar en Klif-info in Oudemirdum. Wat dacht u van een bezoek aan het Kameleondorp in Terherne, het scheepvaartmuseum in Sneek, Speelpark Sybrandy in Rijs of het Ir.D.F Woudagemaal in Lemmer. Ook een bezoek aan de historische plaatsen als Hindeloopen, Sneek, Sloten, Stavoren ,Workum en Lemmer is aan te bevelen. U vindt hier veel gezellige winkeltjes met leuke friese souvernirs.

Kortom het is het meer dan waard om uw vakantie in Friesland door te brengen en al dit moois te beleven !

Hieronder wat foto’s uit de genoemde activiteiten in de directe omgeving.