Nieuwsbrief en nieuwjaarsgroet 2022

geplaatst in: Geen categorie | 2

Beste gasten van camping De Verborgen Hoek,

Zo vlak voor de jaarwisseling kijken we terug op 2021 en blikken we vooruit naar DV 2022.

 

Het afgelopen jaar is weer enorm druk en gezellig geweest. Velen hebben de weg naar De Verborgen Hoek gevonden en genoten van de mooie Friese omgeving.

In de schoolvakanties en het hoogseizoen de gezinnen met kinderen, in het voor- en najaar de volledig verzorgde fietsvakanties.

We hebben veel gasten mogen ontvangen in zowel de chalets en huisjes als op de kampeerterreinen en ze hebben genoten van de ruimte en de schone Friese lucht.

 

De  enthousiaste recreatieteams hebben voor onze gasten allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Zowel klein als groot genoten o.a. van de kinderknutsels in de grote zaal en de wekelijkse bingo. Naast de spellen die s’-avonds buiten werden gedaan is met jong en oud een heus bouwdorp neergezet. Al het timmeren en zagen was een prachtig gezicht. Wat waren ze er druk mee! Tijdens de vakantieweken was er een doorlopende actie voor stichting Ontmoeting en werden er leuke activiteiten georganiseerd. Een springkussenfestijn, steigerzitten (vooral in de loop van de nacht erg spannend), een “nacht zonder dak” , campingontbijt, oliebollenverkoop, een minifair en nog veel meer. Met het prachtige resultaat van € 9.033,=

 

 

 

Nieuws 2022

 

Vanwege de snelle groei van het aantal accommodaties op het chaletpark is er verder nagedacht over de toekomst en een aantal nieuwe basisvoorzieningen. Omdat er op het chaletpark geen kavels beschikbaar meer zijn voor het kamperen hebben we besloten om fase 2 van de uitbreiding nu te gaan realiseren. Er worden daar 32 kampeerplaatsen met eigen voorzieningen toegevoegd.

Deze groei vraagt om ingrijpende aanpassingen van zowel de toegang naar het park, als het receptiegebouw om klaar te zijn voor de toekomst. Hierbij hebben we een duidelijke keuze gemaakt om nu een aantal dingen tegelijk te doen. Hieronder een inkijkje in de plannen.

 

 1. Uitbreiding fase 2

Rechts naast het bestaande chaletpark, evenwijdig aan de toegangsweg naar het chaletpark, tot aan de achterliggende sloot worden 32 kampeerplaatsen gerealiseerd. Dit worden de nummers 162 t/m 194. Deze plaatsen krijgen een eigen water-, riool- en stroomaansluiting. Kampeerders kunnen dan hun eigen voorzieningen, zoals douche en toilet, op hun eigen plaats aankoppelen. Tevens is er dan de mogelijkheid om daar een safaritent te plaatsen of een sanitaire unit met privésanitair.

Inmiddels zijn er 3 compleet ingerichte safaritenten voorzien op de plaatsen 162 t/m 164 en 4 dubbele sanitaire cabines, dus voor 8 plaatsen. Zie de plattegrond.

In de parkeerstrook langs fase 2 zullen ook enkele laadpalen worden opgenomen voor het opladen van electrische auto’s.

 

2. Uitbreiding receptie.

Het bestaande woonhuis komt volledig ter beschikking voor receptie- en kantoorfunctie. De receptie wordt ruimer opgezet en meer centraal geplaatst richting de entree van het park. De bestaande gevel wordt verder naar buiten verplaatst en zal geheel als glazen gevel worden uitgevoerd. De ontvangstruimte krijgt dan een hoogte tot in de nok, zodat meer lucht en ruimte zal worden ervaren door de hoogte van beganegrond en 1e verdieping te combineren.

Verder krijgt het bestaande woonhuis een andere uitstraling door het bekleden van de buitenmuren met zwart potdekselwerk, nieuwe pannen en royale getimmerde goten.

3. Nieuwbouw woonhuis

Omdat het bestaande woonhuis een nieuwe functie krijgt wordt evenwijdig aan de receptie een nieuwe woning gebouwd. De woning wordt visueel gekoppeld door een bouwkundig element met een overkapping, waardoor een zitje ontstaat naast de receptie en tevens een afscheiding naar de woning.

De woning wordt volledig onderkelderd en sluit verder met de hoogte aan op de omliggende bebouwing.

4. Aanleg voorterrein / wijziging entree

Om het knelpunt van komende en vertrekkende gasten met of zonder caravan op te lossen hebben we gekozen voor een andere inrichting van het voorterrein.

Voor het receptiegebouw is al de ruimte beschikbaar voor het opstellen van de auto(combinaties) voor melding bij de receptie. Voor de uitgaande combinaties is de opstelplaats dan ook voorbij het receptiegebouw.

Hierdoor zal er meer ruimte ontstaan om langs elkaar te rijden.

Tevens hebben we toegangscontrole daarin meegenomen om meer zicht te hebben op wie met welke voertuigen op het terrein aanwezig zijn. Vandaar ook de slagboominstallaties, die naar alle waarschijnlijkheid zullen worden aangestuurd met kentekenherkenning.

Het springkussen en zwembad worden verplaatst naar het binnenterrein achter de snackbar. Het volleybalveld gaat dan naar het voorterrein, verder richting de weg en daar komt ook het voetbalveld en het kampvuur.

Inmiddels is met de bouw gestart. De bestaande woning is gestript en kan nu verder weer opgebouwd worden. De kelder is net voor de kerstdagen gestort.

Samenhangend met deze groei en uitbreiding hebben wij als gezin het besluit genomen om naar Friesland te verhuizen en zelf op het park te gaan wonen. Voor ons een ingrijpend besluit om alles wat we achterlaten, maar in de overtuiging dat God ons deze weg heeft gewezen.

De verhuizing heeft in de herfstvakantie plaatsgevonden.

De familie Stolker heeft inmiddels een woning betrokken in Balk en zij blijven op het park werkzaam.

 

Ondanks de bewogen tijd die achterligt kijken we met grote dankbaarheid terug op het afgelopen jaar en vragen we God’s zegen over het jaar dat voor ons ligt.

Wij wensen u allen al het nodige en een goede gezondheid toe en hopen u ook DV in 2022 weer te mogen ontmoeten.

 

Met vriendelijke groet,

Familie van de Merwe

2 reacties

 1. Erika Waaijenberg

  Goedenavond,
  Wij zijn ouders van 2 kinderen van 9 en 11 jaar.. We zijn op zoek naar vakantiehuisje of chalet van DV 23 juli t/m 6 augustus.
  Hebben jullie hierin mogelijkheden voor ons en wat zijn ongeveer de kosten?
  Vriendelijke groet Erika Waaijenberg

 2. CvandeMerwe

  Hartelijk dank voor uw aanvraag. Zie onze reactie per mail.
  Met vriendelijke groet,
  Camping en chaletpark de Verborgen Hoek
  Kees van de Merwe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.