Nieuwsbrief en nieuwjaarsgroet 2024

geplaatst in: Geen categorie | 0

2023 was een jaar met veel gasten op ons park. We konden genieten van alle gerealiseerde ontwikkelingen en waren druk met de afwerking van de details! Gevelbeplating werd aangebracht, en een tussenmuur werd geplaatst tussen de receptie en het woonhuis. Een fijne overdekte veranda om even uit te rusten en van een lekker ijsje te genieten.

Verder werden er een aantal kleurrijke speeltoestellen geplaatst op het nieuwe veld en naast de receptie. Daar is al goed gebruik van gemaakt! In de receptie werden akoestische panelen aangebracht.

 

Animatie
Afgelopen jaar meldden zich veel nieuwe recreatieteams. Een wisseling van de wacht, nadat diverse teams het werk jarenlang gedaan hadden. Een nieuwe en frisse wind waaide over de camping. Complimenten voor alle teams, en met name het team dat in de regenachtige week van het hoogseizoen een geweldig leuke week heeft verzorgd!

Het is fantastisch om te zien hoe jong en oud zich vermaken op de camping. In april hadden we een feestelijke Koningsdag met een heuse ballonwedstrijd. De winnende ballon kwam maar liefst 140km ver! Verder werd er trefbal gespeeld in de schuur, werd er veel geknutseld, en werden er zelfgebouwde raketten gelanceerd. Ook waren er spelletjes als paard mennen, waterfietsen, volleybal, voetbal, vossenjacht, dropping, kruiwagenrace en bingo. De kinderen maakten regelmatig een lekkere lunch klaar, en door één van de recreatieteams werd een gezellige BBQ georganiseerd. Wat een fijne weken hebben we gehad!

Naast deze activiteiten zijn er ook veel sprekers geweest om interessante lezingen te houden. Zo kwam Diederik van Dijk met nog een aantal SGP-Jongeren iets vertellen over de Haagse Politiek, verhalenverteller Bart Sikkema van Wycliffe organiseerde naast zijn verhaal over de Bijbelverspreiding een leuke speurtocht, Maria Tuinier vertelde over haar werk bij Mercy Ships, organist Bart Burger begeleidde een mooie samenzang, en de brandweer uit Koudum verzorgde een leuke en interactieve demonstratie met een slangenwagen, een demo-container over brand in het Kameleondorp en zelfs een ritje in de brandweerauto die met loeiende sirenes over de camping ging! De lezingen, bijeenkomsten en demonstraties trokken veel publiek.

Vacatures
Voor het komende seizoen zoeken we ook nog een aantal enthousiaste recreatieteams, voor de weken 31/33/34. Samen met jouw team vermaak je niet alleen de allerkleinste gasten, maar ook de volwassenen! Door jouw enthousiasme laat je iedereen meedoen aan de verschillende activiteiten op onze camping. Je zorgt ervoor dat alle gasten een onvergetelijke vakantie hebben op Camping De Verborgen Hoek. Lijkt het jou ook leuk om dit samen met een aantal vrienden/vriendinnen (voorkeur 4 personen) te doen? Stuur dan een e-mail naar info@deverborgenhoek.nl en geef je op! Overigens hebben we ook nog andere vacatures voor het hoogseizoen. Je kunt ze hier vinden.

Data fietsvakanties 2024

Fietsvakanties
We hebben veel fijne ontmoetingen gehad, het was een gezellige drukte. Vakanties met het gezin, familieweekenden, JV-weekenden, een gemeentekamp, caravan- en oldtimerclubs, er kwam vanalles langs! Ook werd er afgelopen jaar veelvuldig gebruik gemaakt van de zaal om een feest of verjaardag te vieren. Vanuit de ruime en moderne keuken bedienen Bert & Nelleke graag op uw feest, zodat u met uw gasten kunt genieten!

Dat verzorgen, dat zit echt in hun genen. Want ook het verzorgen van de fietsvakanties vinden ze heerlijk om te doen. In het voor- en najaar zijn er in totaal weer 4 fietsvakanties geweest, met nieuwe fietsroutes. Wat een animo is hiervoor, mooi om te zien! Met zo’n 30 – 40 deelnemers zijn dit hele fijne weken. De data voor 2024 zijn ook al bekend. Voor meer info, klik hier.

Goede doelen
Het goede doel van 2023 was de ZGG (Zending Gereformeerde Gemeenten). Met een flessenactie is het mooie bedrag van €1.088,30 opgehaald! In 2024 willen we, op initiatief van een Instagram-volger, de MAF sponsoren! Hier worden nog leuke acties voor georganiseerd.

Ook willen we in het hoogseizoen (juli en augustus 2024) een paar keer een marktdag organiseren op de woensdag. Wil je hieraan meedoen met een stand, laat het dan even weten via de e-mail (info@deverborgenhoek.nl). Geef daarbij je naam, adresgegevens, bedrijfsnaam en voorkeursdatum op! Dan zorgen wij voor een leuke en gevarieerde markt op de camping.

Samenwerking scholen
Vlonder dierenweideIn oktober hadden we een mooie samenwerking met het Van Lodenstein College uit Ede! Negen leerlingen die praktijkonderwijs volgen, bouwden een vlonder over de putdeksels van de 4 waterreservoirs (20 m3 drinkwater) in de dierenweide. Boven de toegangsdeksels van de bassins kwamen luiken in de vlonder.

Naast deze bouwtechnische opdracht, hebben een aantal leerlingen rondom de chalets allerlei snoeiwerkzaamheden verricht. We kijken terug op 2 zeer geslaagde dagen, en wij staan open voor een verdere samenwerking!

Nieuwe accommodatiesChaletpark De Verborgen Hoek

In het afgelopen jaar werden er 4 nieuwe chalets en een nieuwe safaritent geplaatst. Nummer 125, 126, 150, 154 en 165 zijn nu ingevuld. Over een paar weken komt er een chalet op nummer 153, en dan is ook de laatste kavel bebouwd op het chaletpark. In het voorjaar wordt er een nieuwe safaritent geplaatst op nummer 179, recht tegenover de bestaande safaritenten op het nieuwe veld. Hiervoor is een sanitaire cabine omgezet naar nummer 183/184.

Dat het chaletpark nu vol is, betekent niet dat er geen mogelijkheden meer zijn om een chalet te kopen op ons park. Er staan namelijk een aantal chalets en safaritenten te koop!
Volg deze link om het aanbod te bekijken, en meer informatie te krijgen over de aankoop van een chalet of safaritent.

De komst van nieuwe chalets en nieuwe safaritenten biedt ook weer nieuwe mogelijkheden voor de verhuur. Benieuwd of er nu wel ruimte is in de periode waarin u uw vakantie wilt doorbrengen bij De Verborgen Hoek? Check hier de beschikbaarheid.

 

VERANDERINGEN IN 2024

ICY Campsite Management
De toename van het energieverbruik, en de stijging van de energiekosten hebben ons het afgelopen jaar flink aan het nadenken gezet. Hoe moeten we omgaan met de gestegen energiekosten met betrekking tot de kampeerplaatsen? Dit vertalen in een algemene post energietoeslag is de makkelijkste oplossing. Maar dan doen we geen recht aan de grote verschillen tussen de kampeerders onderling. En die verschillen worden steeds groter. Of je nu met z’n tweeën op een kampeerplek zit en je gebruikt het elektra alleen om je mobiele telefoon op te laden en een lampje te laten branden, óf je zit met z’n achten op een kampeerplaats en maakt gebruik van een extra koelkast, een oventje, een elektrische BBQ enz. Daarom is een vaste toeslag en een vast tarief niet meer passend.

We hebben besloten om het vaste tarief voor elektra van € 3,=/nacht te laten vervallen en iedere kampeerplaats te voorzien van een aparte digitale elektrameter. Vanaf afgelopen mei hebben we daarom op iedere boeking van een kampeerplaats voor 2024 aangegeven dat het vaste tarief voor elektra niet is meeberekend en dat het stroomverbruik bij vertrek wordt afgerekend. In januari 2024 wordt het netwerk voor de elektrameters aangelegd. Dit gaat volgens het ICY Campsite Management systeem en hierbij worden de meterstanden automatisch gekoppeld aan de boekingen. Deze standen kunnen op de receptie worden ingelezen en dienen bij vertrek afgerekend te worden.

Gebruik laadpalen
Door overbelasting van het elektriciteitsnetwerk van Liander moeten we ons stroomverbruik reduceren. De piek van het stroomverbruik ligt met name in de avonden in combinatie met het gebruik van laadpalen en het wegvallen van de ondersteuning van de zonnepanelen. Bij een volle bezetting van de laadpalen zonder ondersteuning van de zonnepanelen wordt er voor deze service 60% van de maximale transportcapaciteit gebruikt. Daarom hebben we besloten de laadpalen in het hoogseizoen van 18.00 tot 06.00 uit te schakelen. De auto’s kunnen dan alleen overdag geladen worden.

We begrijpen dat dat even wennen is, maar hopen op uw begrip. We moeten keuzes maken en inspelen op de maximale capaciteit die door de leveranciers wordt bepaald. Het elektriciteitsnetwerk is te vol geworden door de energietransitie die de overheid heeft ingezet.

Tot slot
We kijken met grote dankbaarheid terug op het afgelopen jaar. Ook vragen we Gods zegen over het jaar dat voor ons ligt.

Wij wensen u en uw familie al het nodige en een goede gezondheid toe en hopen u ook DV in 2024 weer te mogen ontmoeten.

Hartelijke groet namens familie van de Merwe
& het team van Camping De Verborgen Hoek

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *