Coronavirus voorjaar 2020

geplaatst in: Geen categorie | 2

Beste gasten van camping De Verborgen Hoek,

De wereld en ook ons land is getroffen door de pandemie van het coronavirus.
Iedereen wordt met de gevolgen geconfronteerd.
In dit schrijven willen we een toelichting geven hoe wij hier als park mee omgaan.

Algemeen
Uitgangspunt is dat wij ons onderwerpen aan de overheidsmaatregelen.
Campings en vakantieparken mogen geopend blijven, mits voldaan wordt aan de landelijke richtlijnen, zoals afgekondigd door de regering. Na contact met het ministerie van economische zaken en RIVM is uitgesproken dat kamperen in een eigen kampeermiddel of huuraccommodatie even veilig is als thuis blijven, mits voldaan wordt aan de richtlijnen.
Dus ons park blijft open voor onze gasten en wij zullen erop toezien dat onze gasten zich houden aan de basisregels, zoals ook gelden in de openbare ruimte.
Dit betekent concreet :
1. Heeft een van de gezinsleden koorts of griepachtige verschijnselen blijf dan thuis of ga naar huis.
2. Voorkom groepsvorming van meer dan 3 personen en houdt ten allen tijde afstand ten opzichte van andere personen dan de eigen gezinsleden van minimaal 1,5 meter
3. De recreatieruimte blijft uit voorzorg gesloten voor de gasten en dat geldt ook voor de snackbar.
4. De receptie is uitsluitend open voor het inchecken en uitchecken. Er wordt maximaal 1 persoon tegelijk aan de balie geholpen, de anderen moeten buiten verspreid  wachten op hun beurt.
5. In de sanitaire ruimtes mogen maximaal 3 personen per afdeling aanwezig zijn, waarbij de afstand van 1,5 meter ten allen tijde in acht genomen moet worden.
6. Bij de wasmachines mag maximaal 1 persoon gelijktijdig aanwezig zijn per wasmachineruimte.
7. Kinderen mogen met elkaar spelen met skelters en in de speeltuinen, de ouders houden zich dan wel aan de afstandregels.
8. Houdt u aan de algemene adviezen : Schud geen handen, was regelmatig en goed je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

Kamperen
Voor het kamperen zelf zijn er geen extra belemmeringen wat betreft het houden van de voorgeschreven afstand tot elkaar door de afmeting van de kampeerplaatsen. Daarnaast zullen wij ook toezicht houden op de spreiding van de plaatsen over het terrein, zodat de beschikbare ruimte ook goed wordt verdeeld.

De kampeerders zullen ook gebruik maken van de sanitaire ruimtes, zie daarvoor ook punt 5 onder de paragraaf Algemeen. Ook zullen er in de sanitaire ruimtes extra hygiëne maatregelen worden getroffen. We maken schoon met een desinfecterend middel en besteden extra aandacht aan de contactpunten zoals deurknoppen, bediening waterkranen, toiletbrillen, etc. Daarnaast wordt van de gasten verwacht dat zij na gebruik van de sanitaire ruimte de contactpunten ook afnemen en schoon en droog achterlaten.

Voor het overige gelden alle punten, genoemd onder de paragraaf Algemeen.

Chalets
Voor het gebruik van de chalets zijn er geen bezwaren wat betreft de afstanden. Allen staan vrij en hebben hun eigen sanitaire voorzieningen.

Voor het overige gelden alle punten, genoemd onder de paragraaf Algemeen.

Meivakantie
De beperkende maatregelen met betrekking tot het coronavirus zijn in ieder geval nog van kracht in de meivakantie.
Als u voor de meivakantie uw vakantie bij ons hebt geboekt en u bent niet in de gelegenheid om daar gebruik van te maken of u vindt het verstandiger om in uw eigen omgeving thuis te blijven dan gelden daar in de eerste plaats de gewone annuleringsvoorwaarden voor, maar wij bieden u ook de gelegenheid om uw geboekte vakantie om te zetten naar de herfstvakantie 2020.

Als u dat wenst dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk.

Fietsvakantie mei 2020
Van 09 t/m 16 mei staat de eerste fietsvakantieweek gepland.
Deze gaat wel door, maar door de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus zal dat wel in een aangepaste vorm zijn.
Met name het punt van het voorkomen van groepsvorming zal gevolgen hebben voor de invulling van het programma. Dit gaat dan met name om de volgende zaken :
1. Ontbijt, lunch en diner worden bij uw chalet of caravan bezorgd en worden dan individueel genuttigd.
2. Fietsroutes worden per paar gestart en er wordt dus niet in een groep groter dan 3 personen gestart. Ook onderweg worden de onderlinge afstanden in acht genomen.
3. Door het groepsverbod zullen de excursies moeten vervallen.
4. Er kan geen gebruik worden gemaakt van de zaal voor een gezamenlijke activiteit.

Het wordt dus in plaats van een georganiseerde week in groepsverband een verzorgde week voor ieder gezin/familie individueel.

Als u de fietsvakantie in mei bij ons hebt geboekt en u bent niet in de gelegenheid om daar gebruik van te maken of u vindt het verstandiger om in uw eigen omgeving thuis te blijven of u vindt het aangepaste programma minder aantrekkelijk dan gelden daar in de eerste plaats de gewone annuleringsvoorwaarden voor, maar wij bieden u ook de gelegenheid om uw geboekte vakantie om te zetten naar een extra in te lassen georganiseerde week en dat dan in de eerste week van juli, om precies te zijn 27 juni t/m 04 juli.

Tot slot
Het is erg ingrijpend wat er in ons land allemaal gebeurt. Waar we dachten allerlei zekerheden te hebben is er nu overal verwarring.
Het is God die alles regeert en bestuurt en we kunnen Hem dan ook alleen om bewaring en bijstand bidden.
Wij wensen allen sterkte in deze zorgvolle omstandigheden en we hopen u te zijner tijd weer in goede gezondheid te mogen ontmoeten,

Met vriendelijke groet,

 

Familie van de Merwe

Familie Stolker

2 reacties

 1. Fam S. Boersma

  Hier even een bemoediging voor jullie als camping beheerders.
  Allereerst hopen wij dat jullie in goede gezondheid blijven.
  En daarnaast veel moed en vertrouwen nu het coronavirus ook jullie prachtige camping treft.
  Waar mensen heerlijk weer op verhaal kunnen komen, elkaar in alle rust mochten ontmoeten in de prachtige natuur, ook daar moet je nu voorzichtig zijn.
  We hopen en bidden dat we elkaar in de zomer weer mogen ontmoeten.
  Hopelijk zelfs met het zingen in de schuur.
  Een hele hartelijke groet voor jullie allen,
  Liefst even doorgeven, van Simon en Reny.

 2. R Jonkers

  fijn dat we toch as zaterdag kunnen komen ,een drukke periode ligt achter ons i v b met verhuizing tijdelijk en i v b met corona zelf wij samen gedaan leeg gemaakt en opgeslagen ! ,onze vraag is zijn er in die buurt ook resterands, chinees resterant waar ze eten brengen of wij af kunnen halen ,,zijn er bijv ook mooie fiets route of wandel route.hier bij ons is alles gesloten,,maar bij jullie in de st reek is het iets soebelder?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.