Coronavirus 2020-02

geplaatst in: Geen categorie | 1

Beste (kampeer)gasten van camping De Verborgen Hoek,

De veranderingen gaan snel, daarom nu reeds een aanvulling op ons eerste bericht betreffende het coronavirus d.d. 24-03-2020.

Er is vanaf gisteren d.d. 27-03-2020 een nieuwe noodverordening van kracht in ons gebied, die met name de kampeerders betreffen.
In deze noodverordening is vastgesteld dat de kampeerterreinen wel open mogen blijven, maar dat de sanitaire gebouwen gesloten dienen te blijven.
Dit zou betekenen dat de kampeerders die afhankelijk zijn van de algemene sanitaire voorzieningen eigenlijk niet meer terecht zouden kunnen.

Omdat wij vinden dat we toch onze gasten moeten kunnen blijven ontvangen om juist van de beschikbare ruimte op ons terrein gebruik te maken hebben we besloten om het probleem van het niet beschikbaar zijn van de sanitaire ruimtes op te lossen door iedere kampeerder een sleutel ter beschikking te stellen van een huuraccommodatie voor uitsluitend eigen gebruik, zodat ieder gastgezin/familie zijn eigen privé sanitair ter beschikking heeft. Dit sanitair dienen zij ook zelf schoon te houden.
Deze maatregel geldt zolang deze noodverordening van kracht is en er voldoende huuraccommodaties beschikbaar zijn.

De aankondiging van maatregelen, zoals die tot op heden van kracht was wordt nu als volgt aangepast :

1. Heeft een van de gezinsleden koorts of griepachtige verschijnselen blijf dan thuis of ga naar huis.
2. Voorkom groepsvorming van meer dan 3 personen en houdt ten allen tijde afstand ten opzichte van andere personen dan de eigen gezinsleden van minimaal 1,5 meter
3. De recreatieruimte blijft uit voorzorg gesloten voor de gasten en dat geldt ook voor de snackbar.
4. De receptie is uitsluitend open voor het inchecken en uitchecken. Er wordt maximaal 1 persoon tegelijk aan de balie geholpen, de anderen moeten buiten verspreid wachten op hun beurt.
5. De sanitaire ruimtes zijn gesloten. Kampeerders krijgen per kampeerplaats een sleutel van een huuraccommodatie voor eigen gebruik van de sanitaire voorzieningen. Dit privé sanitair wordt door hen zelf schoon gehouden.
6. Bij de wasmachines mag maximaal 1 persoon gelijktijdig aanwezig zijn per wasmachineruimte.
7. Kinderen mogen met elkaar spelen met skelters en in de speeltuinen, de ouders houden zich dan wel aan de afstandregels.
8. Houdt u aan de algemene adviezen : Schud geen handen, was regelmatig en goed je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
9. Als u in een huuraccommodatie verblijft houdt dan afstand van de andere gasten in de andere huuraccommodaties.
10. Wanneer u Bed & Breakfast of volpension hebt geboekt dan wordt uw eten bij uw verblijf bezorgd.

Inhoud noodverordening

Vanaf vrijdag 27 maart is er een nieuwe noodverordening van kracht in onze gemeente. De noodverordening is door de Veiligheidsregio Fryslân, gezamenlijk met alle Friese gemeenten, vastgesteld. Met deze nieuwe regels wordt invulling gegeven aan maatregelen van het kabinet, waaronder het verbod op groepsvorming. De noodverordening geeft duidelijkheid over afspraken die we gezamenlijk hebben vastgelegd. Politie en gemeenten kunnen op basis van deze noodverordening optreden als de maatregelen niet worden nageleefd. De maatregelen gelden tot 6 april 2020.

Toiletgebouwen op campings en jachthavens in Noord-Nederland gesloten
Een van de maatregelen in de nieuwe noodverordening is dat toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens per direct gesloten moeten worden. Het risico is te groot dat het op deze plekken niet lukt om de maatregelen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand in acht te nemen. De recreatiebedrijven zelf mogen wel open blijven voor gasten die niet van die sanitaire voorzieningen gebruik hoeven te maken. Zoals bijvoorbeeld gebruikers van een stacaravan of chalet. Het verbod gaat gelden voor vakantieparken, campings, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes en jachthavens. Faciliteiten als zwembaden en horeca moesten door de maatregelen van het Rijk op deze plekken al eerder dicht.

De noodverordening is te downloaden op deze pagina
https://www.defryskemarren.nl/publicaties/actuele-informatie-coronavirus-de-fryske-marren_45623/item/nieuwe-noodverordening-van-kracht-in-fryslan_55817.html

 

Met vriendelijke groet,

Familie van de Merwe Familie Stolker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.